مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی در سال ۱۳۶۸ هجری شمسی با هدف تلاش برای آشتی دادن مذاهب مختلف اسلامی و ایجاد تقریب بین دیدگاههای آنان تشکیل شد. دبیر کل کنونی مجمع آیت الله محسن اراکی است.
محتویات
۱ تقریب مذاهب اسلامی
۲ رسالت مجمع
۳ برگزاری کنفرانسهای بینالمللی وحدت اسلامی
۴ مرتبط
۵ منابع
۶ پیوند خارجی
تقریب مذاهب اسلامی
از نظر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی، تقریب عبارت است از:نزدیک شدن پیروان مذاهب اسلامی با هدف تعارف و شناخت یکدیگر به منظور دستیابی به تئالف و اخوت دینی بر اساس اصول مسلم و مشترکات اسلامی.
مقصود از مذاهب اسلامی آن دسته از مکاتب فقهی معروف اسلامی هستند که دارای نظام اجتهادی منسجم و مستند به کتاب و سنت میباشند. از نظر مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی این مذاهب فقهی به رسمیت شناخته شده عبارت اند از: مذهب حنفی، شافعی، مالکی و حنبلی از اهل سنت ومذهب اثنی عشری و زیدیه از شیعه؛ و مذهب اباضیه.
رسالت مجمع
ارتقای سطح آشنایی و آگاهی و تعمیق تفاهم بین پیروان مذاهب اسلامی و تقویت احترام متقابل و تحکیم رشتههای اخوت اسلامی در بین مسلمانان بدون هیچ گونه تمایزی از لحاظ تعلقات فرقهای، قومی یا ملی آنان به منظور رسیدن به امت واحده اسلامی.
برگزاری کنفرانسهای بینالمللی وحدت اسلامی
مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی هر ساله در هفته وحدت اقدام به برگزاری کنفرانس هفته وحدت مینماید. هفته وحدت ما بین دوازدهم تا هفدهم ماه قمری ربیع الاول قرار دارد که به مناسبت سالگرد تولد پیامبر اسلام میباشد. تاکنون صدها متفکر، عالم و مصلح از میان شخصیتهای فرهیخته جهان اسلام، وزرای کشورهای اسلامی، علما و مفتیان، اساتید دانشگاهها وسایر مجامع علمی و فرهنگی و هزاران تن از علما و متفکران شیعه واهل سنت ایران در این کنفرانس شرکت کرده و به ارائة مقاله، سخنرانی و بیان دیدگاههای خود پرداختهاند.