حشره ها یا حشرات[۳]، ردهای از بیمهرهگان هستند که بزرگترین گروه را در بین گروه بندپایان به خود اختصاص میدهند بندپایان حیواناتی هستند که دارای یک اسکلت خارجی بوده و اعضای آنها به هم پیوسته میباشند حشرات شش پا دارند و بیشتر آنها دارای بال هستندبدن یک حشره از ۳ قسمت تشکیل میشود: سر، سینه و شکم.
سوسک خرطومدار درخت فندقی آفت گونههای مختلف درخت بلوط میباشد.
آناتومی حشره
A- دماغه B- قفسه سینه C- شکم
1. شاخک[۴]
2. ریزچشم (پایینی)[۵]
3. ریزچشم (باایی)
4. چشم مرکب[۶]
5. مغز[۷] (cerebral ganglia)
۶. پیشسینه[۸]
7. dorsal blood vessel
8. tracheal tubes (trunk with اسپیراکل)
۹. میانسینه[۹]
۱۰. پسسینه[۱۰]
11. بال جلو
12. hindwing
13. mid-gut (stomach)
14. dorsal blood vessel ("aorta")
۱۵. تخمدان[۱۱]
۱۶. قسمت خلفی لوله گوارش[۱۲] (intestine, rectum & anus)
۱۷. مقعد
۱۸. لوله رحمی[۱۳]
19. nerve chord (abdominal ganglia)
20. Malpighian tubes
21. tarsal pads
22. claws
23. قوزک پا
24. ساق پا
25. ران. سومین و بزرگترین مفصل پای حشرات.
26. پی ران. زائده ران. مفصل دوم پا واقع در بین ران و تهیگاه.
27. fore-gut (crop, gizzard)
28. thoracic ganglion
29. پیش ران. تهیگاه. مفصل قاعده پا که آن را به بدن متصل میکند.
30. salivary gland
31. subesophageal ganglion
32. mouthparts
حدود یک میلیون گونه مختلف حشره در جهان شناسایی و توسط دانشمندان نامگذاری شدهاست. مجموع حشرات روی زمین تا مرز ده میلیون گونه مختلف میرسد. حشرات تقریباً در همه نقاط روی زمین پیدا میشوند و همچنین میتوان آنها را درآبهای شیرین یافت حشرات اولین حیوانات پرنده میباشند که در روی زمین بوجود آمدند ۳۵۰ میلیون سال قبل اولین بار آنها توانستند در هوای زمین شروع به پرواز کنند و این میلیونها سال قبل از پرواز پرندگان و خفاشها بود.
برای بیشتر حشرات قدرت بینایی و بویایی از مهمترین احساسها میباشد حشرات دارای چشمهای مرکب هستند به این معنی که چشم حشره از دو قسمت مجزا تشکیل شدهاست هر قسمت از چشم حشره دارای لنز مخصوص به خو میباشد حشرات برای بو کشیدن و مزه کردن از شاخکهایشان و بعضی اوقات از قستهای دیگر بدنشان استفاده میکنند انها همچنین برای لمس کردن اشیاء از شاخکهایشان استفاده میکنند.
حشرات در طول رشد خود به طور دورهای پوست اندازی میکنند و یا پوسته خارجی خود را میاندازند بعضی از حشرات فقط ۴ یا ۵ مرتبه تغییر شکل میدهند اما سنجاقکهای یک روزه و حشرات بدون بال میتوانند ۲۰ مرتبه یا بیشتر پوست اندازی کرده و تغییر شکل دهند هر بار که یک حشره تغییر شکل میدهد شکل بدنش عوض میشود این حالت را در حشرات دگردیسی (دگرگونی) مینامند بعضی از حشرات با هر پوست اندازی به آرامی تغییر شکل میدهند و نوع بالغ آنها بسیار با نوع نوزاد تفاوت دارد این حشرات عبارتاند از زنبورهای عسل، مگسها، سوسکهای بزرگ، پروانهها و زنبورهای معمولی.
محتویات
۱ حشرات اجتماعی
حشرات اجتماعی
این گروه از حشرات شامل گونههای بیشماری از زنبورهای معمولی و تمام گونههای مورچهها و موریانهها میشود حشرات اجتماعی در گروههای خانوادگی زندگی میکنند و یا به صورت قبیلهای زندگی کرده و لانههای بسیار بزرگ میسازند در هر قبیله فقط یک حشره یعنی ملکه تولید مثل میکند بیشتر حشرات دیگر کارگر هستند که به جمعآوری غذا و حفاظت از لانه میپردازند.